Värmepumpar

Värmepumpar ger lägre uppvärmningskostnader

En värmepump är ett bra sätt att spara in på uppvärmningskostnaderna. Vi säljer och installerar alla på marknaden förekommande värmepumpar, t.ex. IVT, Toshiba och Panasonic. Har du en redan så erbjuder vi service och rengöring av värmepumpen. Om oturen är framme och den går sönder så kommer våra duktiga tekniker och reparerar den.

Platsbesök ingår i priset

Det kan vara svårt att välja vilken pump som passar just din fastighet. Vi hjälper dig att välja rätt pump för dina behov genom att vi gör besök på er arbetsplats och föreslår då vilken värmepump som passar fastigheten bäst. Detta kostar ingenting extra om du sedan köper pumpen av oss. Gör du det inte så betalar du konsultarvode för besöket.

Obs! Det är viktigt att man regelbundet rengör värmepumpen från damm och smuts för att få maximal effekt.

Vad är skillnaden på luftvärmepump och bergvärmepump?

Det finns flera olika typer av värmepumpar och vilken typ du ska välja beror på vilket värmesystem som finns i fastigheten. Om det till exempel är ett vattenburet system eller inte.

Luft/luft-värmepump är ett bra alternativ om du inte har ett vattenburet värmesystem. Den har en ute-del och en inner-del. Luft/Luft-värmepump använder energin i luften för uppvärmning, därav namnet.

Luft/vatten-värmepump, placeras utanför huset och tar vara på värmeenergin i utomhusluften. Energin används sedan för att skjuta in värme i husets vattenburna värmesystem. Därav namnet luft/vatten-värmepump. Denna typ ger en energibesparing ända ned till minus 20 grader och kan minska dina uppvärmningskostnader betydligt.

En bergvärmepump tar vara på energin som finns inuti själva borrhålet.  Det är en förnybar och gratis energikälla som minimerar CO2-ustläppen. Bergvärme är lagrad solenergi som hämtas djupt nere i berget, sjöbotten eller i marken (jordvärme).

En frånluftvärmepump, använder husets mekaniska ventilation och används ofta i nybyggda hus. Den kan återvinna värmen som finns i huset, istället för att ventilera ut den. Därför kan frånluftsvärmepumpen ge en effektiv energibesparing samtidigt som den producerar både värme och varmvatten.